Menu

Asiakaslehti soluttautuu asiakkaan kotiin

Viestintätoimisto Kumppania Oy:ssä on aina panostettu asiakaslehtiin. Toimitusjohtaja Leena Roskalan mukaan laadukas asiakaslehti on odotettu ja luettu.

– Hyvän asiakaslehden takana on aina lukijalähtöisyys. Lehden kanssa on tarkoitus soluttautua asiakkaiden koteihin, kesämökille, laiturille, sänkyyn tai työpaikalle. Siksi lehden tausta ja tarkoitus pitää määrittää tarkasti.

Asiakaslehtien tekemisen perustana onkin konseptointi. Ensin mietitään lehden sisältöä lukijan kannalta: onko lehden tarkoitus viihdyttää, kouluttaa tai jakaa ideoita ja inspiraatiota. Lisäksi mietitään sitä, jaetaanko lehti asiakkaalle kotiin vai työpaikalle.

– Konsepti tuo lehdelle tietynlaisen rakenteen, joka toistuu numerosta toiseen. Näin lehti tulee lukijalle tutuksi. Konsepti ohjaa myös tekemistä. Tiedämme jo tekovaiheessa, mikä on lopputulos.

Yrityksen arvot esille

Yritykselle laadukkaan asiakaslehden merkitys on valtava. Tutkimuksen mukaan asiakas viettää lehden parissa keskimäärin 30 minuuttia.

– Todella harva markkinointikanava saa asiakasta viettämään yrityksen brändin kanssa yhtä kauan aikaa. Asiakaslehdessä on mahdollisuus tuoda esiin yrityksen arvoja ja selittää tarkemmin, miten palvelu tai tuote näkyy asiakkaan arjessa, Leena Roskala sanoo.

Kumppania tuottaa sekä painettuja että digitaalisia asiakaslehtiä. Paperilehti on kuitenkin nostanut taas suosiotaan.

– Taantuman aikana asiakaslehtien klassikot jäivät elämään, vaikka suuri määrä lehtiä lopetettiin. Ne karsiutuivat, joilla ei ollut paikkaa asiakkaan sydämessä. Laadukas asiakaslehti on yhä ylellinen ja arvostettu ja se ilahduttaa asiakasta ilmestymispäivänään.

Tarttuvia tarinoita asiakaslehteen

Kallon tekstitaiturit tuottavat tarinoita useiden yritysten asiakaslehtiin ja toimivat myös muiden asiakaslehtiä tuottavien toimistojen sisällöntuotannon yhteistyökumppaneina ja avustavina toimittajina.

Teksti ja kuva Katri Mäenpää

Kirjoittaja työskentelee Kallossa toimittajana ja sisällöntuottajana.

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra