As Oy Porin Otavan Kruunu nähtynä Otavankadun ja Länsipuiston risteyksen suunnalta. Huom. Lopullinen julkisivun sävy on vaaleampi kuin kuvassa. Kuva: Arkkitehtitoimisto HMV Oy.

Otavan Kruunun taidekilpailun kysymyksiä ja vastauksia

As Oy Porin Otavan Kruunun työmaa-alueelle pääsee turvallisuussyistä tutustumaan vain esittelytilaisuudessa 8.10. kello 12-14.

Otavan Kruunun taidekilpailun välityshenkilön, Suomen Taiteilijaseuran kilpailuasiamies Aura Lehtosen kautta kilpailuehdotusten tekijät voivat tarvittaessa pyytää lisätietoja kilpailusta, kilpailuohjelmasta ja rakennuskohteesta.

Kysymykset on esitettävä 20.10.2019 mennessä sähköpostilla aura.lehtonen (at) artists.fi tai soittamalla puh. 050 434 4280. Saapuneet kysymykset vastauksineen ovat kaikkien nähtävillä 31.10.2019 mennessä tällä sivulla.

Lisätietoja kilpailun käytännön asioista antaa kilpailun koordinaattori Tuuli Penttinen-Lampisuo sähköpostitse tuuli.penttinen-lampisuo (at) kallo.fi. Hänelle esitetyt kysymykset ja vastaukset julkaistaan kahden viikon kuluessa tällä sivulla.

 

Saapuneita kysymyksiä:

1. Onko kohteesta saatavissa 3D-tiedostoa dwg-muodossa?

Kohteesta ei valitettavasti ole saatavilla 3D-mallia. Kohde on mallinnettu vain suunnittelukäyttöön eikä sitä ole mahdollista jakaa eteenpäin. Pihaa ei ole 3D-mallinnettu lainkaan.

2. Liitteissä ei näy pihan valaistusuunnitelmaa. Onko sellainen kuitenkin ehkä jo tehty, ja valaisimet valittu? Jos, niin saisiko ne nähtäväksi?

Kohteen sähköpiirustukset on ladattavissa tästä:

OtavanKruunu_Sahkopiirustus_osaA

OtavanKruunu_Sahkopiirustus_osaB

Ulkovalaisin on mallia STREETSAVER BPP008 LED-MP 830 PSU I GR 60P. Siitä löytyy tuotekuva esimerkiksi täältä.

3. Miten suuri tila / kuinka paljon tilaa teoksille on käytettävissä? Voiko teosehdotus levittäytyä ulos, vaikka ulkotiloihin ei saanut tehdä muutoksia? Millaisiin paikkoihin taidetta on suunniteltu?

Kilpailunjärjestäjä haluaa antaa vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja ja teostyyppejä, joten kilpailuohjelman mukaan

”teos voi sijoittua sisä- tai ulkotiloihin, se voi olla yksi tai moniosainen tai useisiin tiloihin levittäytyvä.”

Lähtökohta teoksen sijoittumiselle on kilpailuohjelman kohdassa 6:

”Kilpailuehdotukset voivat sijoittua Otavan Kruunun piha-alueelle, tontin sisääntuloväylille, sisäpihaa rajaavaan muuriin ja/tai B-talon pohjakerroksessa sijaitsevaan asukkaiden kerhotilaan. Mahdollinen heijastettava teos voi hyödyntää myös Luontotalo Arkin umpiseinää.

Pääsisäänkäynti Otavan Kruunun pihaan on Otavankadun puolella. Länsipuiston sisääntuloväylä toimii huoltokäytävänä. Myös kerhohuoneen ikkunat avautuvat Länsipuistoon. Sisäpihan itä- ja pohjoisreunoja rajaa muuri, jonka korkeus on pihan puolella 120 cm. Muurissa on käytetty sekä paikallavalua että valuharkkoja ja sen paksuus on 20 cm. Sisäpihan kautta ajetaan katutason autotalleihin. Pääosa asukaspysäköinnistä on sijoitettu parkkihalliin talojen alle, jonne ajetaan Otavankadun puolelta. Piha-aluetta ei käytetä autopaikoitukseen ellei asukastilanne sitä myöhemmin vaadi.

Pihan kasvillisuus, pinnoitteet, reunukset, rakenteet ja kalusteet on merkitty ja selostettu pihasuunnitelmassa (Liite b). Kilpailuehdotus saa esittää pihasuunnitelmaan korkeintaan vähäisiä muutoksia. Kilpailuehdotus ei saa rajoittaa jalankulkijoiden, kevyen liikenteen tai henkilö-, huolto- ja hälytysajoneuvojen esteetöntä kulkua. Ajoneuvoilla ajetaan pihasuunnitelmaan merkityllä asvaltoitavalla alueella (Liite b).

Kilpailun järjestäjä edellyttää, että kilpailuehdotuksissa huomioidaan teosten näkyvyys kadulle ja ohikulkijoille. Kilpailuehdotukset eivät kuitenkaan voi sijoittua kiinteistön Otavankadun tai Länsipuiston puoleisille julkisivuille.”

Liite B havainnollistaa kilpailualuetta ja sen kokoa. Teoksen kokoa luonnollisesti määrittää toteutusbudjetti, joka löytyy kilpailuohjelman kohdasta 8. Kilpailuohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa ja ladattavissa täältä.

(Kysymykset ja vastaukset päivitetty 11.9.2019 / tpl)

<< Takaisin