Menu

Polku löytyi metsän ja läsnäolon voiman jakamisesta

Työterveyshoitaja Jonna Huomon yrityksen tavoitteena on tuoda lisää työkaluja työhyvinvointiin ja muuttaa hoitotyötä kokonaisvaltaisemmaksi. Kirkas missio ja oma suunta ovat ohjanneet juuri oikeiden asioiden äärelle.

Koko ikänsä hoitoalalla työskennellyt työterveyshoitaja Jonna Huomo päätyi yrittäjäksi hieman yllättäen viisi vuotta sitten. Tyttären sairastuminen pakotti priorisoimaan omaa arkea ja ajankäyttöä, eikä säännöllinen työaika työterveyshoitajana isossa lääkäritalossa enää onnistunut.

Jälkeenpäin Jonna pitää oman yrityksen aloittamista onnenpotkuna. Mindstone-yrityksessään hän pystyy viimein hyödyntämään laajaa osaamistaan ja hoitotyön kaikkia ulottuvuuksia, joista hän näkee työhyvinvoinnin koostuvan.

– Työn kuormittavuus ja työssä jaksaminen ovat isoja riskejä tämän päivän työelämässä. Yhä useampi uupuu töissä, ja työelämään liittyy monenlaista kuormitusta ja stressiä, joka aiheuttaa erilaisia toistuvia oireita. Suomessa perinteisen työterveyshuollon keinot ovat monesti riittämättömiä auttamaan ihmistä kokonaisuutena, Jonna sanoo.

Tästä havainnoista lähti viriämään visio kokonaisvaltaisempaa apua tarjoavasta yrityksestä. Ajatusta vahvistivat Jonnan kokemukset Tanskasta ja Irlannista, missä hän oli asunut aiemmin.

– Muualla Euroopassa hoitajat ja lääkärit ovat lähempänä ihmistä ja ihminen ymmärretään paremmin kokonaisuudeksi. Kehon stressiä hoidetaan monipuolisesti hyödyntämällä muun muassa joogaa, meditaatiota, musiikkia, taidetta ja luontoa, joiden tiedetään jo lukuisien tutkimusten perusteella laskevan stressitasoa. Meillä näitä usein parhaiten auttavia keinoja käytetään vielä todella vähän, Jonna toteaa.

Visiona lisätä läsnäolon taitoa Mindstonelle Jonna loikin kirkkaan mission: hän haluaa lisätä läsnäolon ja tietoisuustaitojen hyödyntämistä suomalaisessa työterveyshuollossa.

”Oman suunnan löytäminen edellyttää pysähtymistä ja oman tilanteen avointa analysointia.”

Mindstone järjestää yrityksille valmennuksia, joissa opetellaan hyvinvoinnin ylläpitämisen, stressin purkamisen ja palautumisen taitoja. Jonnalla on myös yksilöasiakkaita, joita hän auttaa palautumaan työuupumuksesta ja löytämään tasapainon arkeensa.

Työssään Jonna hyödyntää niin mindfulnessohjaajan, metsäterveysvalmentajan kuin työterveyshoitajan osaamistaan. Tulevaisuuden visiossa hän näkee terveydenhuollon, jossa käytössä on kaikki tutkitusti ihmisen hyvinvointia tukevat työkalut, hoitomuotoja jaottelematta.

– Unelma on iso, mutta sen merkityksellisyys itselle antaa rohkeutta kasvattaa sitä. Haluan tehdä töitä juuri tämän tulevaisuuden eteen, Jonna kuvaa itselle oikealta tuntuvan vision antamaa voimaa.

Unelma luo yritykselle suunnan

Jonna kokee, että selkeä tavoite muuttaa työterveyshuoltoa ihmisläheisemmäksi ja kokonaisvaltaisemmaksi on auttanut viemään Mindstonen toimintaa juuri oikeaan suuntaan.

– Haluan olla sillanrakentajana tuomassa uusia työkaluja työterveyshuollon käyttöön ja lisätä ihmimillisyyttä. Tavoite ohjaa sitä miten toimin ja tuon palvelujani ja osaamistani esille. Olen avoimesti oma itseni, keskustelen ja tuon näkökulmia rakentavasti esille. Asiantuntijakin voi olla lempeä, iloinen ja herkkä. Pärjäämistä ja ryppyotsaista asiallisuutta on arvostettu ihan liikaa. Kuorien pitäminen myös rasittaa.

”Ryppyotsaisuutta on arvostettu ihan liikaa. Asiantuntijakin voi olla lempeä, iloinen ja herkkä.”

Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa Jonna on aktiivinen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja. Hän tuo esiin uusia tutkimustuloksia, jakaa tietoa terveyden ylläpitämisestä ja tarjoaa läsnäoloharjoituksia ja -vinkkejä.

– Kun tietää mitä haluaa tapahtuvan, suunta kuljettaa oikeiden ratkaisujen ja oikeanlaisen tekemisen äärelle kuin itsestään, Jonna pohtii valintojaan.

Rohkeus kasvaa osaamisen tunnistamisesta

Oman suunnan löytäminen edellyttää Jonnan kokemuksen mukaan aitoa pysähtymistä ja oman tilanteen avointa analysointia. Hän suosittelee jokaiselle yrittäjälle säännöllistä tilannekatsauksen tekemistä.

– Itselleni oli yrittäjyyden alussa tärkeää ymmärtää omat vaikuttimeni ja vahvuuteni. Kaikki roihahti liekkiin siitä hetkestä, kun oivalsin mitä mahdollisuuksia minulla onkaan yrittäjänä. Potentiaali tulee esiin, kun näkee missä on hyvä, mitä kaikkea osaa ja mitä annettavaa itsellä voikaan olla.

Oman suunnan hahmottuminen antaa myös voimaa ja rohkeutta. Jonna uskookin, että rohkeus syntyy juuri vahvuuksiensa tiedostamisesta.

– Vaikka olen pohjimmiltani kiltti, uskallan haastaa ja tuoda uusia vaihtoehtoja rohkeasti esille, koska tunnen läsnäolon merkityksen ja mahdollisuudet niin perin pohjin. Osaaminen tuo varmuutta vasta, kun sen on tunnistanut.


Apua oikean suunnan varmistamiseen

Kaipaako yrityksesi suunta ja markkinoinnin tekeminen täsmentämistä? Kallolaisten markkinointiosaajien Ellan ja Eveliinan pitämä Markkinointikompassi-työpaja tai sparraussessio auttaa kirkastamaan tavoitteita ja luomaan oma polku löytää perille. Tutustu lisää www.markkinointikompassi.com


Teksti Ella Koota

Kuva Liisi Järveläinen

Kirjoittaja sparraa ja kouluttaa Kallossa pienyrittäjiä löytämään vahvuutensa ja tekemään markkinoinnistaan tuloksellisempaa.

1 Comment

  • torrent / 11.1.2021 at 23:47

    Well I really liked reading it. This tip offered by you is very constructive for good planning. Morgana Ambros Iveson

    Vastaa
Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra