Menu

Porilaisen klassikon kevätsiivous jo perinne

Vuoden 2012 keväällä mietimme kivaa kohdetta osuuskuntamme yhteiselle virkistysreissulle. Takana oli pimeä ja pitkä talvi, kaipasimme kunnon tuuletusta. Toimiston kevätsiivouksesta saimme ajatuksen suunnata yhdessä siivoamaan nimikkosaaremme rantoja.

Aluksi Kallon siivoustalkoot oli siis osuuskuntamme jäsenten oma virkistysreissu, jonka sivussa halusimme tehdä hyvän työn ja siivota meille tärkeän Kallon kauniit rannat kesäkuntoon. Retki oli niin onnistunut, että päätimme tehdä siivoustalkoista joka vuotisen perinteen. Seuraavana vuonna liitimme siivoukseen myös piknikin, ja nautimme talkoiden päälle piknikeväistä auringonpaisteessa siistillä rannalla.

Roskataidetta vuoden ensimmäisten siivoustalkoiden saaliista.

Roskataidetta ensimmäisten siivoustalkoiden saaliista.

Kallon siivouksen ja piknikin tarina sai jatkoa vuonna 2014, kun Kallo Works juhli 5-vuotisjuhlavuottaan. Halusimme tehdä siivoustalkoista kaikille avoimen tapahtuman, ja kutsuimme mukaan yhteistyökumppanit, perheet ja ystävät. Kallo kun on monelle muullekin porilaiselle tärkeä kohde. Talkoopäivä oli harmittavan sateinen, ja paikalle uskaltautui vain kourallinen innokkaita siivoojia. Siivottavaa oli kuitenkin aikaisempien vuosien tapaan runsaasti, ja munkin ja mehun lisäksi talkoolaisia lämmitti ajatus puhtaammasta ympäristöstä.

Vuoden 2014 talkoosää verotti väkeä, mutta pienikin porukka sai kerättyä 13 säkillistä roskaa.

Vuoden 2014 talkoosää verotti väkeä, mutta pienikin porukka sai kerättyä 13 säkillistä roskaa.

Piknikille Kalloon palattiin sitten sitäkin kauniimmassa säässä, kun 5-vuotisjuhlapiknik katettiin kallioille heinäkuussa SuomiAreenan ja Avaa oves, Pori! -tapahtuman aikaan. Yhteisölliselle kakkupiknikille osallistui arviolta 150 ihmistä.

MarjonHerkkukakku loihti viime kesän synttäripiknikille upean Kallo-kakun.

MarjonHerkkukakku loihti viime kesän synttäripiknikille upean Kallo-kakun.

Tänä vuonna haluamme jatkaa molempia kallolaisia perinteitä: kevätsiivousta ja yhteisöllistä piknikiä Kallossa. Nyt talkoillaan ja pikniköidään samana päivänä, sunnuntaina 24.5. klo 12-15,  avoimena tapahtumana kaikille Kallosta kiinnostuneille.

Kuten Satakunnan Kansa (Menot to 21.5.) kirjoitti ”Kallo on porilainen klassikkopaikka, joka on luonnollisesti syytä pitää siistinä.” Perinteistä täytynee pitää kiinni. Tervetuloa mukaan!

 

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra