Menu
Emilia Lajunen ja Kare Eskola esittivät Satasoitossa tarinallisen kansanmusiikkikonsertin.
Emilia Lajunen Satasoiton konsertissa Kokemäen Seuratalolla.

Sataa soittoa!

Eli festivaalin tärkeät numerot.

Taiteellisesti kunnianhimoinen Satasoitto-festivaali tavoittelee sekä tuhatpäisiä yleisöjä että yksilön sisintä koskettavia elämyksiä. Festivaali järjestetään Kokemäellä ja Harjavallassa elo-syyskuun taitteessa. Paikallisten yhteisöjen henkisellä, toiminnallisella ja taloudellisella tuella luodaan tunnelma, joka antaa voimaa sekä yleisölle, artisteille että järjestäjille.

Satasoittoyhdistys ry ja Kallo Works ovat juuri sopineet tuotannollisen yhteistyön jatkumisesta vuonna 2016. Siitä ilosta kokosin alle kuluneen vuoden tunnuslukuja. Ennen niitä kannattaa kuitenkin jo kirjata muistiin ensi vuoden tärkeimmät numerot eli 26.8. – 4.9.2016.

// Satasoiton tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuo – Kallo Works

SATASOITTO 2015 NUMEROINA

3441
Satasoitto keräsi 3441 katsojaa, joista lähes puolet oli paikallisia lapsia ja nuoria. Pääsymaksullisista tapahtumista suosituin oli päätöskonsertti Kokemäen kirkossa keräten 285 kuulijaa. Yli kahteensataan kävijään ylsivät myös Kokemäen koulukonsertit sekä Porin VPK:n soittokunnan maisemakonsertti Näyhälänniemen huvilalla.
387
Sosiaalisen median kanavista Satasoitolle tärkein on Facebook. Myös Instagramia ja Twitteriä käytetään. Satasoitolla on 387 tykkääjää Facebookissa. Näkyvyyttä kasvatettiin maksullisella markkinoinnilla ja yhteistyökumppaneiden järjestämillä kisailuilla.
71
Satasoitossa lavalle nousi yhteensä 71 esiintyjää. Heistä 39 oli miehiä ja 32 naisia.
56
Yhteisön tuki on Satasoitolle elintärkeää. Se toteutui monimuotoisesti 43 yrityksen, 7 yhdistyksen, kahden kaupungin, kahden seurakunnan ja kahden säätiön kanssa. Niin pienet ja paikalliset kuin suuret ja kansainvälisetkin yritykset saivat näkyvyyttä esitteessä, julisteessa ja pääsylipuissa. Kumppanit kertoivat yhteistyöstä omissa viestintäkanavissaan. Ennakkolipunmyynnistä vastasivat paikalliset kivijalkamyymälät. Oheistuotteet tilattiin marjatilalta, artisteja majoitettiin ja ruokittiin paikallisissa yrityksissä ja konsertteja järjestettiin sekä maatilamatkailu- että vapaa-ajanyritysten tiloissa.
Järjestöjen kanssa tuotettiin yhteismarkkinointia, oheispalveluita ja koululaiskonsertteja. Yksi näkyvimpiä yhdistyskumppaneita on Kokemäen Seurataloyhdistys, jonka ylläpitämä historiallinen rakennus tarjoaa elämykselliset puitteet konserteille. Satasoiton keskeisiä valtakunnallisia kumppaneita ovat Konserttikeskus ry ja Finland Festivals ry.
24
Satasoitto-festivaali koostui 24 tapahtumasta. Niistä puolet oli pääsymaksullisia konserttitapahtumia, 6 koululaiskonserttia, 3 ilmaista maisemakonserttia, 2 taiteilijatapaamista ja 1 Sukellus Sibeliukseen -esitelmätilaisuus.
17
Kuten perinteikkäälle vaskimusiikkitapahtumalle sopii, festivaalin soitetuin soitin oli käyrätorvi. Niitä oli mukana 17 kappaletta. Lukua kasvattivat nuoret käyrätorvistit, jotka osallistuivat The Golden Horns -kvartetin soitinpajaan ja konserttiin. Soittimen koolla mitattuna suurimpana kaikista soivat Kokemäen kirkon urut, joilla taituroi Tapio Tiitu.
8
Satasoiton soitetuin musiikkikappale oli itseoikeutetusti 150-vuotisjuhlavuottaan viettäneen Jean Sibeliuksen Finlandia. Se kuultiin eri artistien esittämänä eri konserteissa yhteensä 8 kertaa.
1
Jokainen tapahtuma oli täynnä lukemattomia yksittäisiä sattumuksia, yllätyksiä ja elämyksiä. Vuonna 2015 hetkellistä hämminkiä ja hauskoja tilanteita aiheuttivat muun muassa yksi digiflyygelin kadonnut piuha, yhden laulun unohtuneet sanat ja paljon iloista huomiota kerännyt sähköpyörä, joka kerran hyytyi kesken matkan Harjavallasta Kokemäelle.
0
Satasoitossa 2015 ei tapahtunut yhtään järjestyshäiriötä, tapaturmaa tai ohjelmaperuutusta.

 

// 30.11.2015 Tuuli Penttinen-Lampisuo

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra