Menu

Heureka – se on julisteentekokone!

Tiistaina Kallon someruorivuoroa aloittaessani mietin kuumeisesti viikon blogikirjoitukseni aihetta. Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että voisin kirjoittaa siitä, millainen on hyvä juliste. Mitä elementtejä se kaipaa ja mitä ei ainakaan kannata julisteeseen ängetä.

Sitten silmiini osui juttu graafikko Pekka Loirista hs.fi-sivulla. Loiri on tehnyt 70-vuotisen uransa aikana lukemattomia uskomattoman hienoja julisteita ja kirjankansia. Sen sijaan, että alkaisin tässä luetella hyvän julisteen perussääntöjä, kehotankin lukemaan Loirista kertovan jutun täällä: http://www.hs.fi/ihmiset/a1459221802306

Aloin kuitenkin miettiä, miten sitten automatisoisi hienon julisteen teon. Ja heureka! Taisin juuri tehdä itseni turhaksi. Kehitimme nimittäin harjoittelijamme Mariannen kanssa ohjelman, johon avainsanoja syöttämällä lopputulos toimii aina. Ohjelma vaatii vielä hienosäätöä, mutta ajattelimme julkaista muutaman esimerkin ohjelman tuotoksista.

Avainsanalla ”huimaus, kierre” ohjelma loi näin hienon graafisen lopputuloksen.

vertigo_by_saul_bass

Avainsanoilla ”seksi, pistooli” syntyi näin hieno levynkansi.

Never_Mind_the_Bollocks_by_jamie_reed

Ja oikeastihan tämä on tietenkin APRILLIA. Siistiä suunnittelutyötä toivottavasti ei pysty automatisoimaan jatkossakaan!

 

Hauskaa aprillipäivää!

Eveliina ja Marianne

 

Photo credits: Vertigo poster by Saul Bass and Sex Pistols sleeve by Jamie Read.

 

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra