Menu

Wau, mitä siistejä uutisia!

Siistiä, että yhteisen ympäristön siisteydestä huolehtiminen puhuttaa ja saa positiivista huomiota.

Aamulehden ja Iltalehden uutisoima tamperelaisten teekkareiden vappuaamun siivoustempaus Tampereen Koskipuistossa keräsi tuhansia tykkäyksiä ja jakoja sosiaalisessa mediassa. Aivan ansaitusti. Hienoa vastuunkantoa yhteisestä juhlapaikasta. Kuten uutisen kommenteissa todettiin, railakkaina vapun juhlijoina tunnetut teekkarit eivät välttämättä itse olleet edes pahimpia roskaajia. Silti he siivosivat puiston aamuksi kuntoon, jotta kaupunkilaisten oli mukavampi tulla vappupäivän piknikille.

Ja kyllä, samoilla vappusilmillä vedettyjä siivoustalkoita ei tarvittaisi ensinkään, jos jokainen huolehtisi omista roskistaan. Se kun ei ole edes vaikeaa: käärepaperit tai pullot on yhtä helppo laittaa tyhjinä takaisin samaan kassiin tai pussiin, mistä ne on osannut ennen evästämistä ottaakin. Myös nenäliina tai karkkipaperi on melko vaivaton sujauttaa takaisin taskuun. Yhteisestä ympäristöstä välittämisessä onkin kyse siitä kuuluisasta asenteesta.

Joka taholta muistutetaan, kuinka voimme itse omalla tekemisellämme vaikuttaa. Onnellisuus on kiinni meistä itsestämme. Hyvinvointimme on kiinni meistä itsestämme. Terveytemme on kiinni meistä itsestämme. Hyvä, viihtyisä ympäristö menee sujuvasti samaan sarjaan. Meistä ihan itsestämme se on kiinni, miltä ympäristömme tuntuu ja näyttää. Jos tiuskimme ja murisemme ympäriinsä, sitä ympärillämme varmasti kuulemme. Jos jätämme roskat ja pullot puistoon, niitä siellä varmasti näemme.

Teekkareiden siivouspartion työn uutisointi oli myös Aamulehdeltä hyvää toimintaa. Positiivinen wau-uutinen ja kiitostykkäyksiin kannustaminen sosiaalisessa mediassa palvelee asiaa paljon paremmin kuin sormen heristely ja roskaamisen voivottelu. Parempi nostattaa ja jakaa positiivisia viestejä ja vastuullisia, hyviä ympäristötekoja kuin jäädä syyttelemään välinpitämättömiä roskaajia. Siivottu puisto saattoi näyttää kivemmalta myös jonkun niistä edellisenä iltana pahvimukin nurmikolle unohtaneiden silmissä. Ehkä jotain jopa harmitti, ettei tullut laitettua mukia siihen viereiseen roskikseen.

Meillä Kallossa hyvä ympäristö on yksi neljästä arvostamme, joiden mukaan haluamme toimia. Ymmärrämme ympäristön laajasti: työyhteisöksi, toimintaympäristöksi, paikallisyhteisöksi, fyysiseksi ympäristöksi. Haluamme kantaa vastuuta näiden toimivuudesta, viihtyisyydestä ja siisteydestä. Siitä, että meillä on hyvä ympäristö ympärillämme.

Niin ja niitä konkreettisia, positiivisia viestejä. Niitä haluamme myös osaltamme luoda, aikaansaada ja jakaa. Ei otsa rypyssä vaan rennolla asenteella.

Tänä kesänä Kallo Works haastaa kaikki mukaan Siisti piknik -kampanjaan. Idea on yksinkertainen: tulevana kesänä kampanjaan osallistuva lupaa viedä mukanaan piknikiltä pois kaiken roskan, minkä on tuonut. Käärepaperit ja pullot takaisin sinne pussiin tai kassiin jne. Jättää jälkeensä siistin piknikpaikan, johon on siisti seuraavan kerran palata. Senkun vain viet minkä tuot, ei sen kummempaa.

//Ella, sisältötuottaja

 

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra