Menu

Mihin pienyritys tarvitsee strategiaa?

Tavallinen kysymys, johon on vähintään kolme hyvää vastausta. Kerron ne sinulle tässä kirjoituksessa.

Aluksi kuitenkin toivon, että mietit hetken miltä tuntuisi lähteä metsään ja jättää kartta ja kompassi kotiin. Luultavasti valitsisit tutun ja turvalliselta tuntuvan metsän, jossa on toisten jo valmiiksi tallomat polutkin. Tutussa ympäristössä, valmiiksi merkityllä polulla selviydyt. Mutta mitäpä jos tuttu metsä onkin muuttunut? Sinne on tullut yllättäen uusia polkuja ja risteyksiä, metsää on hakattu ja maisema on muuttunut. Olet tullut huolettomasti hyräillen, etkä yhtäkkiä ympäristön muututtua enää tiedäkään varmaksi mihin suuntaan pitäisi mennä, mikä se oikea polku olikaan ja miten löydät perille. Alkaa tulla hiki ja hermostuttaa. Ilman karttaa ja kompassia vaihtoehtona on oikeastaan vaan luottaa tuuriinsa ja toivoa, että harhaillen löytää lopulta perille.

Hyvä strategia ja siihen pohjaava selkeä suunnitelma ovat yrittäjälle kuin kompassi ja kartta, jotka kertovat mihin suuntaan kannattaa kulkea ja mikä reitti valita. Erityisen tärkeitä ne ovat, jos haluaa erottua ja vältellä itsestään selviä ja valmiiksi koluttuja alueita.

Sama pätee suoraan markkinointiin ja viestintään – ilman tietoa oikeaan suuntaan vievistä reittivalinnoista tekeminen on hakuammuntaa.

 

Strategia säästää resursseja

Käytännössä selkeä markkinoinnin strategia & suunnitelma:

1. säästää voimavarojasi.
Selkeä suunnitelma ohjaa arkista tekemistäsi ja varmistaa, että käytät voimavarasi asioihin, jotka todella tukevat tavoitettasi. Hyvin tehty suunnitelma lisää myös luottamuksen tunnetta ja rauhaa tekemiseesi, eikä markkinoinnista tarvitse jatkuvasti stressata.

2. säästää aikaasi.
Kun käytät kertaalleen hetken aikaa kunnon strategian ja suunnitelman rakentamiseen, ne nopeuttavat merkittävästi arkista markkinointityötäsi. Voit katsoa suunniteltamasta mitä tehdä milloinkin, eikä pohtimiseen ja pähkäilyyn mene aikaa. Simppeliä ja sujuvaa.

3. säästää rahojasi.
Hyvin tehty strategia varmistaa, että saat markkinointisatsauksillesi tulevaisuudessa myös tulosta. Kun osaat käyttää budjettisi juuri sinun yrityksellesi oikeanlaiseen markkinointiin, markkinointieurot muuttuvat kulusta investoinniksi, joka tuottaa tulosta.

Strategia on yrittäjän työkalu

Markkinoinnin strategiassa on lopulta kyse arkisesta työkalusta, joka auttaa kaiken arkisen markkinoinnin, viestinnän ja myyntityön tekemistä. Se ei ole pelkkää turhaa markkinointijargonia. Se linjaa ja luo pohjaa sille, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei, mihin kannattaa käyttää vähäinen aikansa, rahansa ja energiansa. Itse asiassa uskomme Eveliinan kanssa, että pienet yritykset ja yksinyrittäjät varsinkin tarvitsevat simppelin strategian ja selkeän suunnitelman, mitä tehdä. Heillä kun harvemmin on ylimääräistä aikaa, rahaa tai energiaa tuhlattavaksi kannattamattomaan ja turhaan tekemiseen. Sen takia olemme lähteneet kehittämään Markkinointikompassi-palvelua.

Oletko samaa mieltä?

Ella

PS. Juttu on julkaistu Makkinointikompassin blogissa 29.1.2019.

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra