Menu
Tehosteväri ja väljä asettelu palvelevat avustushakemuksen lukijaa.

Millainen on hyvä avustushakemus?

Taiteen ja kulttuurin apurahoittajat uudistavat ohjeitaan ja käytäntöjään. Taiteen edistämiskeskus siirtyy sähköiseen hakujärjestelmään ja säätiöt hakevat entistä näkyvämpää yhteiskunnallista roolia.

Apurahojen hakukisassa ei pelkällä loistavalla idealla pärjää. Lukijalähtöisesti kirjoitettu työsuunnitelma ja rahankäytöstä selkeän kuvan antava budjetti herättävät luottamusta. Tasokkaat kuvat ja kahteen sivuun jäsennelty ansioluettelo erottuvat edukseen.

Apurahoittajat janoavat hyviä hakemuksia ja mielenkiintoisia suunnitelmia. Mikään ei kuitenkaan auta, jos hakemus saapuu myöhässä, keskeiset liitteet unohtuvat tai koko hakemus kohdistuu asiaan, onka tukeminen ei rahoittajan sääntöjen mukaan ole edes mahdollista.

Apurahahakemuksen äärellä liikkeelle kannattaakin lähteä vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mihin tarvitset apurahaa?
  2. Voiko siihen tarkoitukseen hakea?
  3. Oletko hakukelpoinen?
  4. Mikä on hakuaika?
  5. Mitä asioita hakemukseen pyydetään kirjaamaan ja liittämään? -> Listaa ne.

Koska kyse on luovasta, jatkuvasti uusia muotoja hakevasta työstä, kaikkiin kysymyksiin eivät apurahoittajan kirjalliset ohjeet aina vastaa. Siksi kannattaakin vielä tarkistaa:

Järjestääkö apurahoittaja infotilaisuutta? -> Mene!
Tarjoaako apurahoittaja puhelinneuvontaa? -> Kysy!

Vasta tämän jälkeen: Kirjoita hakemus.

Tuottajana teen jatkuvasti töitä asiakkaideni –  taiteilijoiden ja taidejärjestöjen rahoituskysymysten parissa. Suomessa taidetta ja kulttuuria tukevat paitsi yleisöt ja yritykset, myös Euroopan Unioni, valtio, kunnat ja monet yksityiset säätiöt. Yhä useammin tarkastellaan yhtenä rahoitusvaihtoehtona myös yhteisörahoitusta.

Syksy on hakemustenlaatijan ruuhka-aikaa. Ammattitaiteilijoita ja ammattimaisesti toimivia taideyhdistyksiä on paljon, joten kilpailu käy kiivaana. Vuosittainen luovien alojen rahoituspäivä kokosikin jälleen Turkuun täyden salillisen kiinnostunutta yleisöä, eivätkä kaikki edes mahtuneet mukaan.

Omassa puheenvuorossani käsittelin sitä, millainen on hyvä apurahahakemus. Esitykseni diat löytyvät tästä linkistä:
http://www.rahoitusluento.blogspot.fi/

23.9.2015
// Tuuli, tuottaja

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra