Menu

Miten asetat tavoitteen? – Viisi askelta maaliin

Tunnettu johtamiskirjailija ja -kouluttaja Brian Tracy on todennut, että kyky asettaa tavoitteita ja laatia suunnitelmia niiden toteuttamiseksi on ihmisen tärkein taito. Tavoitteet ovat polttoainetta, jota tarvitaan saavutuksia varten. Tracyn mukaan ihminen, jolla ei ole tavoitteita, on kuin laiva ilman ruoria.

Yrityselämässä tavoitteet asetetaan vision mukaan. Tavoitteen asettaminen ei kuitenkaan riitä, vaan menestyksen eteen pitää tehdä työtä. Brian Tracyn mukaan tavoitteen asettaminen on vaikeinta, tämän jälkeen tavoitetta kohden suunnataan kuin itsestään. Itse ajattelen kyllä, että tavoitteen asettaminen on suhteellisen helppoa, suunnitelmassa pysyminen tuottaa huomattavasti enemmän haasteita. Mutta yhtä kaikki, tavoitetta kohden lähdetään kulkemaan askel kerrallaan:

 

1.Kirjoita ylös tavoite, jonka haluat saavuttaa. (Yhdelle vuodelle kannattaa asettaa 3 – 5 tavoitetta)

Itse asetin viisi. Yksi niistä on selvästi myyntiin ja yritystoiminnan lukuihin liittyvä, yksi liittyy markkinointiin, yksi koulutukseen, yksi uusiin ideoihin ja yksi itseni kehittämiseen.

Hyvä tavoite innostaa ja motivoi sinua. Hyvä tavoite on myös mitattava: myyntiä voit mitata euroissa, markkinointia tykkääjinä, seuraajina, tilaajina jne.

2. Jaa tavoite pienempiin osatavoitteisiin.

Talouden lukuja voit seurata esimerkiksi neljännes vuosittain.

3. Kirjoita jokaisen tavoitteen alle viisi askelta tai tehtävää.

Näiden askelien ja tehtävien avulla kuljet kohti tavoitetta. Jos esimerkiksi markkinointitavoitteenasi on saada 100 uutta tykkääjää facebook-sivullesi kuukaudessa, ensimmäinen askel voisi olla: tee sisältösuunnitelma ja julkaisukalenteri.

4. Tee aikataulu ja pysy siinä.

Helpommin sanottu kuin tehty? Parhaiten onnistut, jos teet heti uuden aikataulun, jos ja kun aikataulu lipsuu.

5. Ryhdy hommiin.

 

PS. Jos tavoitteenasi on panostaa markkinointiin, kurkkaa sivultani, mitä palveluita minulla on tarjota ja kysy tarjous.

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra