Menu

Uudet nettisivut suunnitteilla? Vaihtoehtoja WordPressille

Yrityksesi tarvitsee uudet nettisivut. Vanhojen sivujen ulkoasu on jo elähtänyt ja sisältökin on jäänyt päivittämättä, sillä käyttöjärjestelmä on hankala ja vaatii joka kerta ohjenivaskan kaivamista esiin.

Jos edelliset sivut on tehty WordPressillä, vanhasta tottumuksesta on helppo valita sama alusta myös uusille verkkosivuille, vaikka erityisesti pk-yrityksille on olemassa pilvin pimein myös edullisempia ja helppokäyttöisempiä ratkaisuja.

Suurin ero useimpien verkkosivualustojen ja WordPressin välillä on se, että muut alustat, esimerkiksi Wix ja Squarespace, mahdollistavat verkkosivujen rakentamisen valmiiden palikoiden avulla. Sivujen rakentamista tai päivittämistä varten ei siis tarvitse koodaustaitoja, vaikka yrityksen verkkosivujen rakentaminen alusta asti on myös mahdollista esimerkiksi Wixissä.

Kun sivujen pohjalla käytetään ammattilaisen suunnittelemaa valmista pohjaa ja kootaan nettisivut eri elementeistä, se asettaa myös rajoituksia verkkosivuille: ihan kaikkea ei voi loputtomiin muokata ja adjusteerata kuten kooditaitaja voi alusta asti suunnittelemillaan sivuilla. 

Toisaalta se tekee alustoista huomattavasti helppokäyttöisempiä kuin WordPress: esimerkiksi Squarespace on suunniteltu niin, että IT-rajoittunutkin käyttäjä voi päivittää oman sivunsa sisältöä. PK-yrittäjälle tämä voi tarkoittaa selvää säästöä: aikaa säästyy, kun päivitettäviä tietoja ei tarvitse erikseen lähettää sivuston ylläpitäjälle, vaan päivitykset voi hoitaa itse. Ja kuluneen hokeman mukaanhan aika on rahaa.

Alustat tarjoavat myös laajan valikoiman erilaisia lisäosia ns. peruspalikoiden lisäksi. Sivustolle saa helposti lisättyä esimerkiksi varauskalenterin, oman keskustelufoorumin tai vaikka verkkokaupan

Vaikka tee-se-itse-alustat helppokäyttöisiä ovatkin, alkuun pääset taatusti joutuisammin ammattilaisen avulla. Sitten, kun sivusto on pystytetty, sen visuaalinen ilme säädetty kohdalleen ja yrityksesi strategia tiivistetty kohderyhmää kiinnostavaksi tarinaksi, voit jatkaa sivuston päivittämistä itsenäisesti.

Kallon katon alta saat tilattua kaiken, mitä tarvitset uutta verkkosivustoa varten:

  • Visuaalinen ilme: logo, fontti, värimaailma
  • Verkkosivusto (alustana Wix tai Squarespace)
  • Tekstisisältöjen suunnittelu, tuotanto ja syöttäminen sivustoon
  • Hakukoneoptimointi sivuston tarjoamien työkalujen avulla

Ota yhteyttä: mertta.hatinen@kallo.fi

Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra