Menu
Kallolaiset Kallossa osuuskunnan organisoimissa siivoustalkoissa 2014.

Yhdessä on mukavampi yrittää

Minulla on kohta 2-vuotissynttärit. Kaksi vuotta siitä, kun sain pohdinnan päätökseen ja rohkaistuin ryhtymään yrittäjäksi.

Päätös ei lopulta ollut edes vaikea. Minulla oli toki vakituinen pesti copywriterina maineikkaassa markkinointitoimistossa. Mutta toimisto ja työpöytä olivat Tampereella, ja minä päätynyt vuotta aiemmin perheen ja miehen työn perässä Poriin. Optimistina ajattelin alussa, että jaksanhan minä nyt tuota väliä reissata, moni muukin polkaisee aamulla asemalle. Realismi 1,5- ja 4-vuotiaiden kanssa sai kuitenkin ajattelemaan aamut uudelleen.

Kotiin olisi turha jäädä odottamaan valmista pestiä. Sitä saisi näillä seuduin odottaa. Pidin itseni kanssa muutaman tiukan workshopin ja sain kirkastettua omat vahvuuteni: ymmärrän brändiviestintää, osaan kirjoittaa ja tykkään sparrata ja opettaa. Näissä olen jopa aika hyvä, näitä taitoja kehtaisin myydä. Ja joku voisi haluta jopa ostaa. Aikaisemman työelämän jäljiltä minulla oli vieläpä sähköpostissa ja puhelimessa nimiä ja numeroita ihmisille, joiden tiedän etsivän työkseen tekstintekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Uskalsin yrittää ja hyvästellä kuukausipalkan.

Seuraava swotin paikka oli itse yritys. Missä alkaisin yrittää? Prizztechin aloittavien yrittäjien palvelusta sain erinomaisia neuvoja. Sieltä sain myös vinkin osuuskunnasta ja Kallo Worksista. Media-alan, markkinoinnin ja kulttuurituotannon osaajiin rajoittuneen osuuskunnan nelikentässä mahdollisuuksien ja vahvuuksien ruudut alkoivat täyttyä. Keskitetty taloushallinto, sähköinen laskutusjärjestelmä, täysvarusteltu toimistotila, mukavanoloisia työkavereita, valmiita verkostoja, vakiintunut asema toimintaympäristössä, eteenpäin tähyävä työyhteisö. Vastapuolelle löysin ainoastaan yhteisen päätöksenteon ja toimintakulttuurin, jossa ei voi vetää vain omaa linjaansa. Vaihtoehtona oli kuitenkin yksin yrittäminen ja alusta aloittaminen. Vieläpä vasta kaupunkiin muuttaneena, nimettömänä tekijänä. Päätös ei lopulta ollut edes vaikea.

Reilun viikon päästä aion leipoa kakun ja yllättää mahtavat kollegat (tämä postaus saattaa tosin vähän heikentää yllätyksellisyyttä…). Silloin tulee kaksi vuotta, kun ekan kerran tapasin heidät yhteistyötilamme yhteiskeittiössä. Sopivasti sovittu juuri siihen yhteinen suunnittelupäiväkin. Haluan kakuttaa ja kiittää tuesta ja neuvoista (erityisesti taloudellisista), kahvi- ja lounasseurasta, jonkun valmiiksi hakemista postimerkeistä, tarjottimella tarjotuista työtehtävistä. Kaikesta kannustuksesta ja toveruudesta.

On ilo kuulua tähän kovaan joukkoon ja työllistää itsensä yhdessä.

Hyvää yrittäjänpäivää!
//Ella, sisältötuottaja, viestintäsuunnittelija
Cialis hinta tallinna Mistä tilata viagra